Гарбузова олія (з насіння) здавна славиться своїми корисними властивостями. Інформація про її лікувальні характеристики ми дізнаємося з документів XVI століття. Тоді 200 грамів гарбузової олії прирівнювалося до вартості одного золотого кільця. Через свій темний колір, а також велику вартість, олію називали «чорним золотом».
Попри те, що гарбузова олія нечасто використовується в нашій країні, європейські країни цінують її не менше, ніж оливкову олію. Таку шану даний вид олії здобув через те, що вона допомагає практично при будь-яких захворюваннях, а також багата не тільки жирними кислотами, як інші олії, але ще і білками - їх в олії гарбузового насіння міститься до 40%.
При цьому не варто забувати, що калорійність олії не нижча, ніж у інших типів олій - вона становить 896 ккал - так що, не варто вживати її у великих кількостях. Однак якщо воно щодня і потроху буде присутня в раціоні, то це принесе здоров'ю виключно користь. Так що цілком допустимо вживати по дві чайних ложки цієї олії щодня - в чистому вигляді, або в складі інших страв. Крім того, є й інші протипоказання для вживання даного виду олії, серед яких:
- Цукровий діабет
- Жовчокам'яна хвороба
- Діарея
- Алергія на гарбуз
Олія з насіння гарбуза вважається рідкісним делікатесом. Її отримують методом холодного віджиму. Ця методика дозволяє не тільки зберегти всі корисні властивості насіння гарбуза, але і зробити олію ароматною та приємною на смак. Для того, щоб отримати олію з насіння гарбуза, відбираються тільки найкраще насіння, яке потім обробляються холодним віджиманням. Таким чином, саме олія отримує тільки корисні речовини з насіння, і, як результат, несе таку ж користь для здоров'я, як і звичайне насіння гарбуза. Перевага цієї олії полягає в тому, що її, на відміну від звичайного насіння, можна вживати в абсолютно різних стравах - починаючи від звичайних овочів або салатів, і закінчуючи м'ясними стравами. Тобто, отримати користь гарбузового насіння стає дуже просто, і при цьому самої олії не потрібно вживати занадто багато.
Як же визначити, наскільки якісною є олія гарбузового насіння? Перш за все, варто звернути увагу на колір продукту - він може бути темно-зеленим. Продукт повинен мати виражений запах, бути густим і не гірчити. Звичайно ж, варто дотримуватися і загальних правил при виборі даного продукту. Так, потрібно звернути увагу на склад масла (в ньому не повинно бути небезпечних елементів), терміни зберігання і дату випуску. Варто відзначити, що деякі види цієї олії можуть бути з осадом на дні пляшки - це не небезпечно, і лише підтверджує якість продукту. Тільки така олія здатна принести справжню користь організму.
При яких же хворобах застосовувати олію гарбузового насіння корисно?
- Передміхурова залоза
- Хвороби кишечника і шлунку
- Захворювання печінки
- Цистит
- Печія
- Харчова алергія
- Підвищення імунітету
- Хвороби серця і судин
Термін прийому цієї олії залежить від хвороби, але частіше за все його потрібно вживати всередину натщесерце протягом мінімум трьох тижнів. За такий термін організм зможе накопичити і засвоїти корисні речовини, які є в цьому виді олії.
Регулярне застосування гарбузової олії зміцнить Ваше здоров'я і вбереже від ряду захворювань! Олія з гарбузового насіння має ряд переваг:
- зміцнює імунну систему, насичує вітаміном Е;
- стимулює обмін речовин;
- покращує стан волосся;
- благотворно впливає на роботу серця, судин, сечового міхура;
- захищає клітини печінки від розпаду і надмірної дії токсинів;
- попереджає розвиток простатиту;
- надає шкірі і кровоносних судинах еластичності;
- вживаючи олію з насіння гарбуза, Ви назавжди забудете про печію та хронічні запалення стінок шлунка;
- усуває застої в жовчному міхурі;
- офіційний імпорт оригінальної продукції торгової марки «Goccia D'oro» (Італія);
- відповідає європейському стандарту якості ISO 9001;
- найвигідніша ціна в Україні на гарбузову олію преміум-класу.
Зміст []
Застосування гарбузової олії в їжі
Як же можна використовувати цю олію при приготуванні страв? Хоч вона і виходить з гарбуза, але на смак олія віддає горіхом, і має різкий запах. Через це олія гарбузового насіння, купити яку можна на сайті «Оливка» не рекомендують піддавати тепловій обробці. Під час смаження їжі на цій олії з неї зникають всі незвичайні смакові нотки і корисні речовини, так що цю олію потрібно вживати тільки в сирому вигляді. В першу чергу, олія відмінно поєднується з салатами і кашами, також вона може стати незвичайною основою для заправки чи соусів.
Імпорт олії гарбузового насіння в Україну
Щоб отримати якісну олію гарбузового насіння, відгуки про яку виключно позитивні, варто пошукати виробників, які століттями займаються її отриманням, і знають все про те, як зберегти вітаміни в олії. Такі виробники є в Італії - країні, яка експортує олію в усі світові країни, включно з Україною. У нашій країні придбати смачну заправку до страв легко на сайті «Оливка». Тут можна купити гарбузову олію за привабливою ціною та з доставкою в усі міста України - Київ, Житомир, Чернігів, Суми, Харків, Полтава, Луцьк, Рівне, Львів, Ужгород, Хмельницький, Івано-Франківськ, Чернівці, Вінниця, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Кіровоград, Херсон, Тернопіль, міста Донецької та Луганської областей. Варто відзначити, що придбати даний вид масла на сайті можна як оптом, так і в роздріб, а також у складі продуктових наборів.
Ціни на олію гарбузового насіння
Ціна на олію гарбузового насіння починається від 280 гривень за пляшку. Рекомендуємо купити олію з гарбузового насіння для використання в кулінарії та косметології. Вона має приємний вишуканий смак і легкий аромат горіха або смаженого гарбузового насіння. З питань оптових поставок гарбузової олії звертайтеся до менеджера компанії.